Fórum - Tökös-mákos

Xenothep
Felhasználó
2020.10.27 12:45
243 hozzászólás
Mi a baj az egyetlen húr pengetésével? Vangelis halhatatlan számában a "Chariots of fire from mythodea"-ban hasonló a helyzet, mégis világsláger lett, vagy mifene. Még Mr.Bean is kiparodizálta:

https://www.youtube.com/watch?v=CwzjlmBLfrQ

Ami a mosógépet illeti, az enyém teljesen szelíd srác. Néha leveri a térdemet az ajtó, de ennyivel megelégszik. Ami viszont ezt a házasságtörés dolgot illeti, ez lehet, hogy érdekelne...

Pusztán technikailag! Mármint hogy ez most akkor hogy. Nem, mintha a mosógép meg én, hehe... csak kíváncsiság...
Jimmy Cartwright
Admin
2020.10.27 11:55
499 hozzászólás
Még jó, hogy nem vagyunk sokan a cégnél, így csak páran néztek hülyének, hogy félig visszafojtottan, vonyítva röhögök magamban. :D

Az egy húron pendülésről jut eszembe az első Kg.S.T. koncertünk, annak is a Sámánzene c. száma. Ennek az alapvetően improvizatív jellegű, átlagosan fél órás időtartamú műnek az eljátszása során - mint az utólag kiderült - Misku Marci basszerosunk végig csak egyetlen húrt pengetett. :-)

Valahol még nekem is megvan egy akusztikus gyerekgitárom (sosem tudtam megtanulni gitározni, csak intuitív módon pengetni), amit még anyai nagyapám vásárolt megboldogult óvodás koromban, mondván, had kulturálódjon az a gyerek. Szegény kis gitár, miket megélt... :-) Manapság már nagyon gatya állapotban van, talán ha 2-3 húr lehet még rajta.

Ja, a hosszú haj jól mutat headbangelés közben. :-) Nekem lenne, de lassan növik, és nem is áll jól. :/

Egyébként a mosógépekkel vigyázni kell. Már Lem is megírta ezt a "Mosógéptragédia" című alkotásában. Csak egy elrettentő részlet egy ajánlóból:
"A piacért folyó harc következtében a mosógépek egyre intelligensebbek, egyre emberszerűbbek lesznek, viszont egyre kevesebb ruhát lehet bennük kimosni. Ez odáig fajul, hogy immár házasságtörést is el lehet követni velük, sőt a gazdájuktól megszökött háztartási gépek bűnbandákba tömörülnek a maffia mintájára."
Forrás: http://www.fantasybooks.hu/?p=344
Xenothep
Felhasználó
2020.10.27 09:50
243 hozzászólás
Úgy veszem észre, nagyon egy húron pendülünk. Apropó, gitárom nekem is van, egy nejlonhúros Orpheus, amire valaki valahol jónak látta, hogy acélhúrt húzzon, ami aztán leszázalékolta a hangszert kicsit. Van vagy 45 éves, mindig csókolomot köszönök neki. Próbálom felújítani, hátha... nyilván esélyem nincs megtanulni játszani rajta, de jól mutatna a rólam készült szelfik hátterében. Az évtizedek alatt eddig két szelfit készítettem, azt is véletlenül, szóval van időm.

Tényleg, Kapitány, Kapitányom! Hiszen a saját két fülemmel láttam, hogy dobol! Azt kell csinálni, hogy a frontembernek / frontnőnek legyen hosszú haja, amit rázni tud. Én ezt már buktam, olyan homlokom van, mint Teal'C-nek, de talán lesz belőlünk valami.

Csak gondold el...

Lidércfény Entertainment Presents:

***** Csempefúga, piros szimfónia háromkezes zongorára és ütvefúróra hangszerelve *****

Vezényel: Ferrero Rocher
Előadja: A Szujjektív Véredény zenekar

Na jó, megyek, beindítom a mosógépet...
Jimmy Cartwright
Admin
2020.10.26 22:10
499 hozzászólás
Teljesen jó ez itt. :-) Akartam is javasolni, hogy nyissunk már az ilyesféle diskurzusoknak egy fórumtémát.

Igen, közveszélyes vagyok, de csak néha. A legtöbb esetben inkább önveszélyes. Szokták is kérdezni: Ön veszélyes? Mondom: Igen. :-)

Amúgy jó, hogy felhoztad az éneket is. Nekem sincsen jó hangom, szóval én is csak ilyen fürdőszobadalnoknak megyek el. (Még jó, hogy már kertes házban lakom. :-) ) Vagy pár pofa sör után egy-egy kocsmadal belefér. De szerintem a punkban ez nem annyira lényeges, a mondanivalónak kell dominálnia. (Fck da po..., Shck the sys..., esetleg perverzebbeknél Fck the sis...)

Amúgy Kapitányt bevehetnénk kisdobosnak. Van is hozzá szerkója. A kék nyakkendőjéhez szépen mennek a megkopott piros ütőhangszerek.

Ecsém ugyan jáccik előgerinchúroson, de ő messzi van ide. Viszont írótársam nagyobbik leánya aktívan zenél eme hangszeren is, és többnyire a megyeszékhelyen tartózkodik. És most, hogy így ő is eszembe jutott, neki remek, képzett énekhangja van, elég jó hangterjedelemmel. (Ez most viccen kívül tényleg így van. Épp pénteken hallgattam tőle pár "szempölt".)

Már csak egy szimpatikus kórtermet kell találni, ahol próbálhatunk. :D Izé... Körtermet akartam írni, hogy ne tudjanak sarokba szorítani... Khmmm... :D :D :D
Xenothep
Felhasználó
2020.10.26 21:02
243 hozzászólás
Jimmy!

Te közveszélyes vagy. Bár nyilván nem mondtam újat. Részemről szívbillentyűs vagyok, és kellene még egy előgerinchúroson játszó egyén a csapatba. Ja, meg egy kisdobos! Ha beletesszük a szívünket is, akkor lehet belőle valami. De most mondom, inkább vokalista vagyok, nagyjából a párzó vadmacskák hívójelének szintjén. Amíg kitaláljuk, mire megyünk ezzel, körülnézek neten egy elfogadható árú CT, és/vagy MRI gép után.

(Bocs, de nem volt pofám Galbena versének hozzá szólás szekciójához írni, mert ez már trollkodás lenne.)
Zspider
Felhasználó
2020.10.24 13:06
48 hozzászólás
Tökéletes! Akkor nem küldte kétszer véletlenül. Köszi, hogy megnézted nekem ilyen gyorsan Ida :-D
Ida
Admin
2020.10.24 00:42
922 hozzászólás
Összesen 4 új írást látok tőled: Bevezető, Samina, Samara és Samantha.
Zspider
Felhasználó
2020.10.23 18:13
48 hozzászólás
Sziasztok,
Lehet, hogy az egyik októberi horror hava novellát kétszer küldtem be,csak közben elment a net és nem voltam biztos, hogy átment előtte. Ha kétszer ment ki akkor bocsánat :-D
SzaGe
Felhasználó
2020.10.23 13:31
54 hozzászólás
Blackbeard, nekem is vannak bent novelláim már hónapok óta. Egyszer úgyis kikerülnek, aztán megkapom érte a magamét :D
Ida
Admin
2020.10.17 23:08
922 hozzászólás
Nem sértettél meg.:-)

Örök probléma a véges idő és energia beosztása, de ez mindenki számára ismerős.

Sokáig azt hittem, ha túl leszek az aktuális gondon (paradicsom eltevés, lekvárfőzés, festés... stb.), akkor majd minden jobb lesz, és mindenre jut idő. Ez viszont nem így van, mindig jön valami, ami azonnal a fejemre akar borulni. Már csak pár évtized, és nyugdíjba megyek. Akkor aztán tényleg lesz időm mindenre!:-D

Addig nagy segítséget jelent, ha több figyelmet fordítotok a helyesírásra, és kevesebbet kell javítanom egy adott műnél.:-)
blackbeard
Felhasználó
2020.10.17 17:41
6 hozzászólás
Köszönöm a válaszodat Ida! Nem tudtam, hogy így működik, remélem azért nem sértettelek meg az előítéletemmel, de akkor a megfigyeléseim helyesek voltak. :shock: :lol:
Ida
Admin
2020.10.17 16:01
922 hozzászólás
A probléma tőlem ered, és ezt a régiek már pontosan tudják.

Általában este 10 és fél 1 között jutok oda, hogy frissítsem az oldalt. Gyakran olyan hulla vagyok, hogy egyáltalán nincs rá energiám, csak folyik a nyálam a billentyűzetre. Egy-két verset 5-10 perc alatt át lehet olvasni, az még félálomban is belefér, ezért a versek gyorsabban kikerülnek az oldalra.

A novellákhoz kb. 20-70 perc szükséges. Ez függ a terjedelemtől és az alkotó helyesírásától.

Az általad említett alkotók közül Jocker az egyik legaktívabb, a javításra váró írások harmad az övé. SzaGe és Mortelhun nagyon rövid írásokat küld be, amikben alig van helyesírási hiba.

A hosszabb és hibákkal teli művekhez nem csak idő, de tiszta fej is kell. Volt olyan novella, amire konkrétan három estém ment rá.

Éjfél körül pedig eldönthetem, hogy gyorsan átnézek 2-3 rövid művet, és akkor lesz új olvasnivaló, vagy elkezdek javítgatni egy hosszabb írást, ami esetleg csak napok múlva lesz kész...
blackbeard
Felhasználó
2020.10.17 10:40
6 hozzászólás
Sziasztok! Én még új vagyok az oldalon, sok mindennel nem vagyok tisztában, de egy dolog feltűnt és nagyon zavaró... Hátha tudtok választ rá, mert én nem jövök rá magamtól... Szóval, beküldtem egy írást, kb. egy hónappal ez előtt és azóta napi szinten nézem, mikor kerül fel semmi. Ezzel ellentétben, van néhány név, ami minden feltöltésnél szerepel kb. SzaGe, Jocker, Mortelhun... ők annyira termékenyek, hogy naponta töltenek fel, vagy ez "arcra megy" és az ő műveiket előbbre veszik? Ez a két dolog, amire gondolni tudok.
Zspider
Felhasználó
2020.10.05 17:23
48 hozzászólás
Lassan készülnek az éves Horror Hava novelláim,ez évben arra gondoltam majd lehet rájuk szavazni és a nyertes kap valami különlegeset :-)
Ida
Admin
2020.08.23 10:11
922 hozzászólás
Köszööm.:-D
Carun
Felhasználó
2020.08.23 08:54
34 hozzászólás
Akkor így utólag is Boldog Lidércfényes Születésnapot neked, Ida :-)
Ida
Admin
2020.08.22 23:26
922 hozzászólás
Ma ránéztem a profilomra, és rádöbbentem, hogy pár nappal ezelőtt volt a 10. évfordulója annak, hogy regisztráltam az új oldalra. Gyorsan telik az idő...:roll:
Ida
Admin
2020.06.03 21:38
922 hozzászólás
"Üdvözlünk, Látogató! Örülünk, hogy ellátogattál hozzánk, (mint 195000. látogató) a Lidércfény Online Kulturális Magazinhoz!"

:-D
Zspider
Felhasználó
2020.06.01 23:23
48 hozzászólás
Furcsa dolog dúlt fel engem a hétvégén. Jelentkeztem a Preyer Hugo novella, immár harmadszor. Tavaly az volt az ötletem hogy szándékosan a címek Egy és Kettő lesz, de a sztorit csak kb semmi sem kapcsolja össze. Erre beküldés után megkértek, hogy cseréljek címet, mert úgy hatnak mintha kapcsolódnának..
Tudom ostobaság, de ez kimondottan zavart.
Kapitány
Fejlesztõ
2020.05.31 22:18
560 hozzászólás
Emlékszem, szegény fantasy hősre hirtelen rájött a hasmenés :-D
Ida
Admin
2020.05.31 17:19
922 hozzászólás
Eszemben sincs kitörölni. Nagyon örülök, hogy itt vagy.:-D

A játék célja, hogy együtt nevessünk egy jót.

Emlékszem az első kalandra még a régi oldalon. A hős egyenesen sem tudott menni... "Elindulok az úton... nem, inkább az erdőbe... meggondoltam magam...":lol:

Pont ez a kihívás... reagálni a legváratlanabb fordulatokra is... és nagyon jól csináljátok.:-D
SzaGe
Felhasználó
2020.05.31 16:43
54 hozzászólás
Nyugalom Tee! Majd eljátszunk Kattel :-)
Ízlelgetjük, kóstolgatjuk, elemezgetjük és megismerjük. Aztán kialakul mi lesz belőle!
Mab Tee
Felhasználó
2020.05.31 16:34
189 hozzászólás
Sajnálom, hogy beleszóltam a sztoriba, tényleg.
Szeretném, ha Kat része törölve lenne, és ez így lesz a legjobb.

Ida megtennéd, hogy törlöd a részeket? Mert különben lógni fog csak a levegőben. Köszi.
Xenothep
Felhasználó
2020.05.31 16:26
243 hozzászólás
Ne izéljetek már, senki nem mészárol senkit, nem volt konfliktus. Csak megjegyeztem, hogy suta vagyok a nézőpont váltáshoz. Nem is kell törölni a bejegyzéseket, nem volt semmiféle koncepció. A cselekmények előrevetítettek valamiféle közeljövőt, és az ilyen sztorikban pont ez lenne a lényeg, hogy kreatívan vigyük előre, közben azért figyelve az előzményekre is. Ez csapatjáték, Black motivációit az elejétől ismertem, monologizáltam, megmutattam a gondolatain keresztül egy csomó lehetséges folytatást. Katről viszont nem tudtam meg semmit, nem látok a fejébe, így nem is tudok mit kezdeni vele. Ettől még nem kell kidobni a történetet.

Saját írásaimban törekszek a következetességre, nyilván nem szállhat ki főszereplőm egy kék kocsiból, ha egy pirosba ült be, és ha megemlítettem korábban, hogy sajtburgert akar enni, akkor később utalok rá, hogy megállt egy kajáldánál, vagy közbejött valami, és éhesen folytatja a dolgát. Próbáltam a mindentudó narrátor módot is, aztán én röhögtem a legjobban, hogy mi sült ki belőle. Próbáltam, tényleg nem megy.
SzaGe
Felhasználó
2020.05.31 16:22
54 hozzászólás
Megoldjuk Katot is!
Pont ez a jó ebben, mert mindenki a saját szájíze és stílusa alapján formálja a dolgokat. Abban is biztos vagyok, hogy Kapitánynak már van ötlete Nigériára is! :D