Fórum - XI. Lidércfény pályázat

[Előző] [1] [Következő]
Jimmy Cartwright
Admin
2021.04.24 18:03
499 hozzászólás
Helyzetjelentés

Az összes olyan "űrhalálos" pályázati novella Ida által javított változata felkerült az oldalra, amely belemegy az e-bookba.

Elkezdtem megírni a véleményezéseket - a többiek is majd remélhetőleg hozzáteszik a magukét - de, mivel én még október-novemberben elolvastam a pályaműveket, most újra kell olvassam azokat. (Ezt amúgy is megtenném a könyv szerkesztése okán.) Amint megvannak, rendben hozzászólásban felkerülnek. (Egyébként az alkotók / olvasók részéről is tök jó véleményezések érkeztek, hasonló meglátásai vannak a zsűrinek is. :-) )

Egyúttal a fentivel párhuzamosan elkezdem betördelni az e-book-ot, hogy haladjon most már az is. Borítót majd kell hozzá "gründolni", de remélhetőleg sikerül egy hozzáértővel egy ütőset összerakni.

Tisztelettel megköszönöm a türelmeteket, és igyekszem, hogy most már mihamarabb ez a dolog is megnyugtatóan lezáruljon.
Lidércfény HQ
Felhasználó
2021.02.28 21:55
13 hozzászólás
XI. Lidércfény pályázat - Eredményhirdetés

Tisztelt pályázók!

Lezártuk a XI. pályázatunk értékelését, melynek során az alábbi eredmény született:

I. helyezett: Deepankrin – Az utolsó döntés
II. helyezett: Jávorszki András – Nemesis
III. helyezett: alfaCMa – Svalbard


A pályázatra megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű érkezett, ezért a pályázati kiírásban leírtaknak megfelelően a szerkesztőség a kiválasztott novellákból egy elektronikus könyvet készít.

Gratulálunk a helyezetteknek!
Lidércfény HQ
Felhasználó
2020.06.20 20:28
13 hozzászólás
A Lidércfény Online kulturális magazin és a Lidércfény amatőr kulturális folyóirat szerkesztősége novellapályázatot hirdet.

A pályázat témája:
------------------
A világ nemrég esett át egy olyan járványon, amelyre az utóbbi száz évben nem nagyon volt példa. Sok ember meghalt a betegség miatt, a túlélők hosszú ideig karanténban voltak, és a gazdaság is súlyos csapásokat szenvedett el.

Képzeljük el, hogy a nem túl távoli jövőben egy újabb fertőzéssel kell szembenéznünk. Ez esetben nem egy kínai denevér fertőzi meg az emberiséget, és nem is egy titkos földalatti laboratóriumból szabadul ki a kórokozó, hanem az űrből érkezik a pusztulás magja. Hogyan kerülhet bolygónkra egy földönkívüli betegség? Például gonosz szándékú idegenek hintik el ufóikról a földlakók számára ismeretlen baktériumokat. Az is lehet, hogy egy évezredek óta űrben sodródó meteoron érkezik egy sűrűn lakott városba az emberek számára végzetes vírus. Esetleg az is megtörténhet, hogy a Holdon leszálló űrhajósok hoznak vissza magukkal valamilyen fajunkra nézve halálos mikroszkopikus szervezetet.

Az emberiségre vasököllel sújt le az új járvány, és nekünk ismételten harcba kell szállnunk a vésszel, ha nem akarunk végleg eltűnni a süllyesztőben, vagy a borzalmas fertőzés következtében agyhalott zombikként mászkálni a végső sötétségbe borult Földön.

A pályázóktól olyan novellákat várunk, amelynek szereplői az előzőekben vázolt helyzetbe kerülnek, és megpróbálják túlélni a szörnyű járványt. Az, hogy ez sikerül-e nekik, vagy sem, ez már rajtatok múlik – lehet, hogy a hősök fényes győzelmet aratnak, és világunkra egy szebb jövő vár, de természetesen az is megtörténhet, hogy a végzet erősebbnek bizonyul, és az emberiség csak egy futó emlék marad bolygónk történetében.

Pályázhatnak:
-------------
Magyarországon és határainkon túl élő, magyar nyelven alkotó amatőr írók, kizárólag saját maguk által írt, még sem elektronikusan, sem nyomtatásban meg nem jelent, magyar nyelvű novellákkal.
Egy személy több novellával is nevezhet.

Beküldési határidő: 2020. október 31. (szombat), éjfél.

Nevezési díj nincs, a pályázaton való részvétel ingyenes!

Díjazás:
--------
Amennyiben megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű érkezik, azok legjobbjaiból a Lidércfény szerkesztősége ingyenes elektronikus könyvet (e-bookot) készít.

A pályázat célja:
-----------------
A pályázat célja a tehetségkutatás és -gondozás, hogy teret adjunk a tehetséges, feltörekvő, amatőr íróknak.

A beküldés feltételei:
----------------------
• Csak és kizárólag olyan novellákat fogadunk el, amely a pályázat témájának tökéletesen megfelel.

• Fontos, hogy kerek, önmagukban megálló, lezárt történeteket várunk.

• A pályaműveket csak a www.lidercfeny.hu oldalra feltöltve fogadjuk el, az alábbi feltételek szerint:
- a pályamű címének elején a következő szerepeljen:
„XI.LFP.Űrhalál” (teljes formátum: XI.LFP.Űrhalál-Novella címe),
- a pályamű első sorában csak és kizárólag az alábbi szöveg szerepeljen:
„Nevezés a XI. Lidércfény pályázatra”,
- egy novella terjedelme maximum 55.000 karakter lehet (szóközökkel),
leszámítva a címet és a fent kért első sort.

Egyéb fontos tudnivalók:
------------------------
• A Lidércfény szerkesztősége fenntartja a jogot, hogy a fenti feltételeknek nem megfelelő, azoknak eleget nem tevő pályaműveket a pályázatból értesítés nélkül, azonnali hatállyal kizárja.

• A Lidércfény szerkesztősége kijelenti, hogy ha a pályázatra nem érkezik megfelelő
számú és minőségű novella, akkor a pályázatot nem díjazzák.

• Az eredményhirdetés határideje a pályázati anyagok mennyiségétől függ.


• A műveket a Lidércfény szerkesztősége, mint zsűri bírálja el.

• A nyerteseket e-mail címeiken értesítjük, ezért fontos, hogy a regisztráció során, vagy a
regisztrációs adatok módosításával, vagy nem publikus e-mail cím esetén a pályázat szövegén belül (vagyis a novella elején, vagy végén), működő, valós e-mail címet adjatok meg.

• A Lidércfény szerkesztősége fenntartja a jogot, hogy az e-bookba bekerült novellákat, az e-book megjelenése után leghamarabb 1 hónappal térítésmentesen megjelentesse a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), és a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF), feltüntetve, hogy a novella a XI. Lidércfény pályázaton díjazásban részesült.

• A pályázatra beküldött, és az e-bookba bekerült novellák a kötet megjelenése után fél évig máshol nem közölhetőek sem elektronikusan, sem nyomtatásban.

• A Lidércfény szerkesztősége a lenti nyilatkozatok alapján fenntartja a jogot a beküldött, de a pályázaton nem díjazott írások térítésmentes megjelentetésére a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), valamint a nem díjazott, de jobban sikerült novellák térítésmentes megjelentetésére a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF), feltüntetve, hogy a novella a XI. Lidércfény pályázaton vett részt.

Nyilatkozat a kiíró részéről:
-----------------------------
A Lidércfény szerkesztősége kijelenti, hogy a pályázat során esetlegesen kért személyes adatokat harmadik félnek nem adja át, azokat a vonatkozó törvények értelmében titkosan kezeli. Ez alól kivétel, ha hatósági személy jogosan kéri ezen adatokat.

A Lidércfény szerkesztősége kijelenti továbbá, hogy a megadott adatokra kizárólag az eredményről való értesítés miatt van szükség.

A Lidércfény szerkesztősége elismeri, hogy minden beérkezett pályamű a nyilatkozat értelmében a szerző saját tulajdona, így arra a szerzői jogi törvények megfelelő passzusai érvényesek. A szerző a helyezést el nem ért alkotását a továbbiakban bárhol és bármikor publikálhatja, a Lidércfény szerkesztősége semmilyen módon nem kívánja azt kisajátítani.

Nyilatkozat az alkotó részéről:
-------------------------------
Az alkotó kijelenti, hogy a pályázatra megküldött kézirat kizárólagos szerzője, az saját
szellemi terméke, és egyéni, eredeti jellegű.

Az alkotó hozzájárul, hogy amennyiben novellája mindenben megfelel ezen pályázati kiírásnak, és a Lidércfény szerkesztőségéből álló zsűri díjazásban részesíti, az térítésmentesen megjelenhet a Lidércfény szerkesztősége által készített elektronikus könyvben (e-bookban), majd leghamarabb 1 hónappal később térítésmentesen a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), valamint szintén térítésmentesen leközlésre kerülhet a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF).

Elfogadja, hogy a pályázaton díjazásban részesült novellája általa csak a fent meghatározott időtartam után közölhető máshol (vagyis az e-bookban történt megjelenés után fél évvel), feltüntetve, hogy a novella a XI. Lidércfény pályázaton díjazásban részesült.

Az alkotó hozzájárul, hogy amennyiben alkotását a Lidércfény szerkesztősége, mint zsűri, nem részesíti díjazásban (vagyis nem válogatja bele az e-bookba), azt térítésmentesen megjelentetheti mind a Lidércfény Online kulturális magazinban (www.lidercfeny.hu), mind a Lidércfény amatőr kulturális folyóiratban (AKF), feltüntetve, hogy a novella a XI. Lidércfény pályázaton vett részt.

--------------------------------------------------------------

Az alkotó a pályázatra küldött novellájával kijelenti, hogy a fenti kiírást teljes egészében elolvasta és megértette, elfogadta, az abban foglaltakkal mindenben egyetért.
[Előző] [1] [Következő]