Fórum - Gyilkosok kora

[Előző] [1] [Következő]
anonim88
Felhasználó
2013.04.09 05:24
35 hozzászólás
Hm... Van benne logika. Mivel a Dragon Age játék alapján csináltam, így nekem az információk evidensek, de arra nem gondoltam, hogy van olyan is, aki nem játszott a játékkal, de a művem olvassa :/ Köszönöm a tanácsot
The Economist
Felhasználó
2013.04.08 22:32
4 hozzászólás
Szia!

Először is szeretném leszögezni, hogy nem vagyok egy nagy fantasy fan, így nem tudom pontosan, hogy mik a műfaj szabályai, és hogy az írásod ezeknek mennyire felel meg. Ráadásul csak a prológust olvastam. Ha ezek után is érdekel a véleményem, ám legyen! :-)

Szerintem irtó zavaró, hogy már az első oldalon egy csomó információt zúdítasz az ember nyakába:
Írsz 3 háborúról: (Veszedelem, Orléziai, Ultred féle lázadás)
Felsorolod a következő szereplőket: Damien, Edmund, Castiel, Andrew, Blackway, II Alistair, Crossword, Cas, Lívia, Devera, Frederic, Carotta, Numéral
Elhangzik 3 helységnév: Denerim, Anora rengeteg, Terelden

Persze lehet, hogy ezek az emberek és helyszínek a történet szempontjából majd a későbbiekben nagyon fontosak lesznek, de szerintem nem egyszerre kellene behoznod őket. A három testőrben, vagy az Egri csillagokkal kis túlzással összesen nincs ennyi szereplő, pedig azok 6-700 oldalas könyvek.
Ráadásul, nekem hiányzik valami, ami megfogna, amiért úgy érezném, hogy érdemes lenne a történetet tovább olvasni.
Lehet, hogy az én hibám, de ha az elő 1-2 oldal nem fog meg egy történetben, akkor egyszerűen nem adok neki több esélyt. Ezért kellene szerintem az első oldalon valami „nagy durranást” eleresztened, vagy legalább egyértelművé tenni, hogy ki lesz a főszereplő, és őt jobban bemutatni, szimpatikussá tenni az olvasóknak.

Egyébként sok sikert a történetedhez!
anonim88
Felhasználó
2013.04.08 16:58
35 hozzászólás
Üdvözletem!

Ezt a topicot elsősorban azoknak nyitottam, akik olvasták a Gyilkosok kora c. írásomat. Először, amikor megírtam, úgy voltam vele, ha egy ember olvassa, már megérte, ehhez képest ennek a tízszeresét is elértem! Bámulatos vagyok :D Viccet félretéve, a kérdésem hozzátok az lenne; Mi a véleményetek a művel kapcsolatban? Mi tetszett, mi nem tetszett? A másik nagyon fontos kérdés, gondolom a lassú felvezetőből is látszik, hosszúra terveztem a történetet. Maradjon meg hosszúnak, vagy igyekezzek rövidre fogni?
[Előző] [1] [Következő]