Fórum - Pályázatok

[Előző] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [Következő]
Jimmy Cartwright
Admin
2010.10.14 13:50
499 hozzászólás
"Az önismeret művészei" - 2010
vers- és novellapályázatAz Univerzum Művészei Alkotócsoport idén második alkalommal hirdet nyílt vers- és novellapályázatot "Az önismeret művészei" címmel, a Pataky Művelődési Központ támogatásával.
A pályázaton részt vehet minden Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven alkotó amatőr tollforgató.

A pályázat témája az önismeret, ahogyan hallottunk róla, ahogyan meggyőződtünk róla, ahogyan mesélünk róla.
A szerzőktől azt várják, hogy írásaikban olyan élethelyzeteket mutassanak be, amelyekben az önismereti tapasztalatok jelentőségét ábrázolják, és irodalmi eszközökkel illusztrálják a folyamatot, amelyen keresztül önismeretük növekedett, és az Univerzumhoz való viszonyulásuk eredményesen fejlődött.

Beérkezési határidő: 2010. október 31.

További információk: http://www.juditti.hu/content/onismeret-muveszei
Kapitány
Fejlesztõ
2010.10.14 05:55
560 hozzászólás
Köszi az infót, minden ilyen hír nyugodtan jöhet ebbe a topicba.
Rohadék
Felhasználó
2010.10.14 01:33
10 hozzászólás
Szintetikus álom ilusztráció pályázat

az avana egyesület pályázatot hirdet ilusztrációk készitésére.
a pályázaton részt vehet minden olyan alkotó, aki e művészeti területen pályakezdőnek számit. egy pályázó legfeljebb kető művel pályázhat. a pályázatra készitett alkotások tartalmi megkötése, hogy a pályaművet a 2010-ben legjobb sci-fi könyvnek választot, zsoldos péter-díjas, CSEPREGI TAMÁS: SZINTETIKUS ÁLOM c. kötet egykiválasztott novellája alapján kell elkésziteni.
a pályaműnek AZ ÓRIÁS c. novella egy részletét, karakterét vagy jelenetét kell ábrázolnia.
a novella a szerző, illetve a Tuan kiadó jóvoltából és engedéyével a pályázók számára elérhető az avana egyesület honlapján (http://www.avana.hu/letoltesek/az_orias_novella.pdf).
beküldési határidő: 2011. május 15.
a pályaműveket az avana.illusztracio@gmail.com címre várjuk jPEG formátumban.
az e-mailben kérjük a pályázó nevét és elérhetőségét.
eredményhirdetés és díjkiosztás: a 2011. évi HungaroCon rendezvényen.
a pályázó a pályázat beadásával hozzájárul, hogy műve megjelenhet az avana egyesület kiadványaiban: az ÚJ GALAXISban, az avana arcképcsarnokban, és az avana sf hirlevélben. vállalja továbá, hogy a beküldöt alkotásokat az eredményhirdetésig más pályázatra, illetve publikálásra nem múnyjtja be, ill. interneten sem jelenteti meg.
amennyiben az egyesület a pályázó művét publikálja, másodközléshez ill. interneten való megjelenéshez az egyesület az alkotó jóváhagyását kéri.


hát ez a szórólap csak úgy a kezembe került, hátha érdekel itt valakit. nem igaz, Kapitány?
Kapitány
Fejlesztõ
2010.10.12 21:18
560 hozzászólás
A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület


„Budapest 200 év múlva”


címmel művészeti pályázatot hirdet
irodalmi, zenei és grafikai kategóriában.


Az embereket mindig foglalkoztatta a kifürkészhetetlen jövő. Verne Gyulától Leonardóig, Nostradamustól Huxley-n át a jövőkutatókig írók, filozófusok, tudósok, képzőművészek végeláthatatlan sora próbálta és próbálja napjainkban is megjósolni, hogy milyen irányba tart a világ, és mi az, ami a jövőben az emberiségre és az egyénre vár. Akár úgy is, hogy saját felfedezéseikkel ők maguk alakítják ezt a világot.

A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesületnek jelen pályázattal az a célja, hogy a művész, az alkotó ember szemszögéből, annak érzékenységével próbálja megmutatni, hogyan képzeljük ma a kétszáz év múlva elérkező jövőt. Célunk, hogy a művész kifinomult kifejezőképességével láttassuk azt, amilyen jövőkép korunk alkotó emberének szeme előtt lebeg, akár utópisztikus, akár idealisztikus, akár fenyegető formában. Az időbeni elhelyezés mellett az alkotásokat térben is helyezzük el: hazánk szívébe, Budapestre.

Budapest 200 év múlva. A 2210-es évben.


A pályázat témája

Hogyan és hová fejlődhet Budapest? Milyen lesz az emberek élete, egy-mással való kapcsolata 200 év múlva? Meddig növekedhet egy város? Létezik kritikus tömeg? Budapest változása befolyásolja-e a világ fejlődését? Utópia vagy disztópia? Mennyire változik a településszerkezet? Demográfiai robbanás vagy népességcsökkenés? Kihalás? Segít vagy hátráltat a technikai civilizáció? Gyarapodnak egyéni képességeink, vagy visszafejlődnek? Hogyan érzi magát a jövő embere? Elveszítjük-e a családot, a kulturális sokszínűséget, a művészeteket, irodalmat, tudományt, vallást és filozófiát, boldogabb lesz-e az életünk?

Számos kérdést vethet fel a Budapest 200 év múlva témakör. Ezekre várjuk alkotóink válaszát.

További információ:

http://egyesulet.karcolat.hu/bp200palyazat
Craz
Felhasználó
2010.09.27 21:45
286 hozzászólás
Balra fent műértékelések - 7 kategória, ma estig 13 beküldés.
Havonta kategóriánként van könyvjutalom, és ha te vagy a szerencsés nyertes, még az is lehet, hogy az egyik általam felajánlott könyvet kapod. :-) :-P
Ida
Admin
2010.09.25 20:24
922 hozzászólás
A címlapon most 4 elemzés van kint. Csak ennyit találtak a zsűritagok elfogadhatónak, vagy ennyi érkezett összesen?
Kapitány
Fejlesztõ
2010.09.25 11:13
560 hozzászólás
Rendben, igyekszem majd összeszedni magam :-D
Craz
Felhasználó
2010.09.24 01:35
286 hozzászólás
Hahó, ébresztő!

Ida, Jimmy, Kapitány, tessék műértékelni!
Craz
Felhasználó
2010.09.07 21:06
286 hozzászólás
A Karcolat Egyesület 2010 II. félévére műértékelő pályázatot hirdet.A pályázat leírása

Az Egyesület a pályázóktól már megjelent művek értékelését (kritikáját), ismertetését, elemzését várja. Az elemzés tárgya lehet a fantasy, sci-fi, horror, misztikus, krimi, történelmi, szépirodalmi, egyéb főműfajain belül született regény, kisregény, novella, elbeszélés, grafika, festmény, borítókép, képregény, karikatúra, film, egyéb alkotás.
A pályázótól elsősorban nem műelemzést, szövegboncolgatást vagy dicséretet várunk, hanem olyan értékelést, ismertetést, amely felkeltheti az olvasók, érdeklődők figyelmét a mű iránt és megfelel a kritikai szakmai szempontoknak is. Az írásból egyértelműen ki kell derülnie, hogy a pályázó miért és milyen szempontok alapján tartja jónak, vagy felejtendőnek az adott művet. Nem száraz tények, helyesírási-, nyomdai- és nyelvtani hibák felsorolását, sablonvéleményezést várunk. A pályázó az értékeléshez adja hozzá a saját stílusát, egyéniségét. Az írás lehet humoros, lehet rendhagyó, meghökkentő vagy szokatlan, e tekintetben kötöttségek nincsenek, ugyanakkor legyen egyéni és a normáknak megfelelő. A pályázó saját elemzésének is adhat címet (nem kötelező), de az írásából egyértelműen ki kell derülnie, hogy kinek mely alkotásáról mond véleményt.
A pályázó csatolhat képet is (címlap, fotó, werk) a pályázatához (nem kötelező).A pályázatok elbírálása

A beküldött pályázati műveket elsőként a KIMTE szerkesztői bírálják el a fent leírt szempontok alapján. A beküldési szempontoknak megfelelő és a legjobbnak ítélt írásokat megjelentetik az egyesületi honlap címoldalán előzetes szerkesztői pontszámaikkal együtt. A műveket továbbiakban a honlapon regisztrált olvasók véleményezhetik, és pontozhatják nyílt pontozási rendszerben.Egy regisztrált felhasználó csak egyszer adhatja le a szavazatát, de részt vehet az esetleg kialakult vitában. Havonta, egy-egy szakasz végén, az első, kategóriájában a legtöbb pontszámot elért pályázó könyvjutalmat kap, és a jeligéje bekerül az Arany Kódexbe.Év végén a szakasz győztesek kategóriájukban egy-egy kijelölt mű értékelésével mérhetik össze tudásukat. A döntőben kategóriától független, egyszerűsített pontozással lehet majd szavazni.Díjazás:

Az első helyezett egy éves egyesületi tagságot kap, könyvismertetői megjelenhetnek az egyesületi honlap címoldalán, rendezvényeinken állandó vendégként részt vehet és könyvjutalmat kap.
A második helyezett egy éves tagságot kap, és könyvjutalomban részesül.
A harmadik helyezett könyvjutalomban részesül.A pályázatok beadási határideje:
Első szakasz: 2010. 09. 30.
Második szakasz: 2010. 10. 31.
Harmadik szakasz: 2010. 11.30.
Negyedik szakasz: 2010.12.22.
Eredményhirdetés: 2010. 12. 31.Pályázati feltételek:

1. A beküldhető pályázati művek száma nem limitált. Egy pályázó valamennyi szakaszban, valamennyi kategóriában, bármennyi írást beküldhet, de az adott szakaszban csak egy pályázatával nyerhet.

2. A pályázó elfogadja a Részvételi szabályzatot és pályázati feltételeket.

3. A pályázat beadásának alapfeltétele, hogy a beküldött műértékelés nyomtatott, vagy elektronikus formában még nem jelent meg.

4. A pályázatokat a KIMTE honlapján található Pályázati űrlapon lehet beküldeni az adott szakasz határidejéig. A határidőn túl beérkezettek már a következő szakaszba kerülnek.
A pályázat beküldési menüpontját a nem regisztrált, illetve nem bejelentkezett felhasználók látják. Az űrlap kitöltésekor kérjük, hogy jeligét és valódi e-mail címet adjon meg a Pályázó. Az e-mail ne tartalmazza a polgári nevét vagy ismert nickjét. A beküldött írás terjedelme legfeljebb 4000 karakter (szóközökkel).

Az érdeklődők kérdéseiket a honlap Fórumán tehetik fel.

Sikeres pályázatot kíván a KIMTE csapata!
Kapitány
Fejlesztõ
2010.08.23 09:06
560 hozzászólás
Ebben a topicban közöljük az irodalmi pályázatokkal kapcsolatos híreket.
[Előző] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [Következő]