Webáruház készítés

Szépirodalom / Novellák (213 katt) Tad Rayder
  2020.05.02.

Gondoltam egy napon, hogy kellene egy webáruházat nyitnom. Nem tudtam, hogyan fogjak hozzá, így megkerestem legjobb barátomat, Michelt, hogy segítsen. Először felvázoltam neki, hogy mit szeretnék, és ő azonnal ellátott jó tanácsokkal.

Így kezdte:
- Gondolt ki, hogy mit szeretnél feltenni a saját webáruházadba.
Így feleltem:
- Mindent ami van.
Ezután Michelt hangosan felnevetett.
- Ezek szerint akkor te az életedet is feltennéd erre az oldalra.
- Na azért nem - hangzott a válaszom, mély, de mégis gyermeki hangon.

Miután megcsináltuk, és valóban kigondoltam, hogy miket szeretnék ezen az oldalon megjelentetni, egy kis idő múltán már volt neki keresettsége. Itt aztán minden volt. Használt ruha, emléktárgyak, baba kori fényképek rólam, mivel gyermekkoromban mindig azt hangoztatták az őseim, hogy milyen rusnya baba voltam. Gondoltam, így állok rajtuk bosszút. S mily meglepő volt, a biciklik mellett a babakori képeim voltak a legkelendőbbek. Jaj, ne haragudjanak, teljesen megfeledkeztem magamról!

Az én nevem Donald Mcbride, a barátaim csak Dagobert bácsinak szólítanak. Lehet, titkon ők is abban bíznak, hogy ez a webáruház készítés meggazdagít, és akkor annyi pénzem lehet, mint Dagobert bácsinak. Most soroljuk fel, mi kellett ehhez a webáruház készítéshez. Az első pont az az volt, amikor rákerestem a neten, hogy miként lehet ezt megcsinálni, találtam egy olyan oldalt, ahol elmagyarázták ennek lépéseit. S az első pont az az volt, hogy:

- Meghívtak egy kávéra egy étterembe, és elmagyarázták harminc, maximum hatvan percben az első lépést. Erre azért volt szükség, mert körültekintőbben szerettem volna megcsinálni annál, mint amit barátom, Michel ajánlott.
- A második lépés az az volt, hogy az első találkozón megbeszéltek alapján kitaláltak nekem egy egyedi megoldást, amit tudok kamatoztatni úgy, hogy még sikeres is legyek.
- Mivel az árajánlat megfelelt a számomra, és elküldték e-mailben, így egy találkozó után aláírtuk és elkezdtük a közös munkát.
- Miután beérkezett a szerződés és az előleg a céghez, már el is kezdtük a grafikai tervezését a webáruház készítésnek. Ez hála isten, elég gyorsan ment.
- Ötödik lépésnek meg, amiket feltettem a webáruházamba, megpróbáltuk csoportosítani őket. Több, kevesebb sikerrel.
- Én úgy érzem, hogy már kicsit magasabb szintre jutottunk a céggel, amikor a webáruházamat neki álltunk fejleszteni úgy, hogy az a legjobb és legmegfelelőbb profitot termelje az áruk minőségével kapcsolatban.
- Még nagyobb meglepetés ért, amikor az áruházamat különböző nem várt megrendelésekkel kezdték bombázni, aminek én természetesen nagyon örültem.
- A cégnek még volt egy következő meglepetése is, hogy különböző marketing cégeket kértek fel arra, hogy nézzenek és figyeljenek fel rám, mert érdemes. Mindent a szerződésben foglaltak alapján csináltunk közös munkánk során, és Istennek legyen hála, még a cég azt se felejtette el, hogy a következő hat hónapban segítenek nekem bármi kérdésem lenne feléjük.

Csak egyet sajnálok. Azt, hogy nem a legjobb barátommal tudtam ezt megvalósítani, a webáruház készítés ötletét... Így hát nem marad más hátra, mint hogy megköszönjem végtelen türelmét és odaadását s kitartását annak fényében, hogy nem ő volt a társam ennek a célnak a véghezvitelében.

Írta: Németh Balázs Sümeg, 2014. XI. 7. Péntek

Előző oldal Tad Rayder