XI.LFP. Űrhalál - Víz - vélemények

Ugrás a műre


Petya
Felhasználó
2021.04.27 23:38
67 vélemény
"A nevekről még eszembe jutott egy I. világháborús emlékirat (arra már nem emlékszem, hogy ki írta). A lényeg, hogy a nagy veszteségek miatt a veteránok gyakran már meg sem kérdezték érkezéskor az új katonák nevét. Néhány napon belül a többségük elesett a harcokban, és ha valakiről tudták, hogy kicsoda és honnan jött, sokkal nehezebb volt feldolgozni az elvesztését."

Ezt nagyon átérzem. Hála a jó istennek, sosem voltak katona, nem is szeretnék az lenni, de amikor albérletben laktam Londonban, akkor előfordult velem ez a "frontveszteség". Jöttek-mentek az albérlők, én meg nem voltam hajlandó szóba állni velük amíg nem ragadnak ott meghatározott időre. :D
És tessék, egyik legjobb barátom egy ilyen "baka" lett... Hogy az élet milyen önellentmondásos tud lenni... :-)
Ida
Admin
2021.04.26 00:17
1253 vélemény
Szerencsére nincs szükséged védelemre.:-) R. Harbingernek nagyon jó észrevételei vannak.

Ez a novella nekem sem lesz a kedvencem a műveid közül, de nagyon jó, hogy több új dologgal is mertél kísérletezni, és a nyomasztó hangulatot sikerült megteremtened.

R. Harbinger! Remélem, ez az élmény nem fog eltántorítani Petya többi írásáról.:-)

A nevekről még eszembe jutott egy I. világháborús emlékirat (arra már nem emlékszem, hogy ki írta). A lényeg, hogy a nagy veszteségek miatt a veteránok gyakran már meg sem kérdezték érkezéskor az új katonák nevét. Néhány napon belül a többségük elesett a harcokban, és ha valakiről tudták, hogy kicsoda és honnan jött, sokkal nehezebb volt feldolgozni az elvesztését.
Petya
Felhasználó
2021.04.25 11:07
67 vélemény
Köszönöm R. Harbinger a jó tanácsokat! Igyekszem szem előtt tartani!

Neked pedig köszönöm, Ida, hogy bevédtél! xd

Ida
Admin
2021.04.24 22:56
1253 vélemény
Alapvetően igazad van, de ha elolvasod Petya egy másik írását, észre fogod venni, hogy nem ez a stílus jellemző rá.

Szerintem ez az írás merített a legtöbbet az elmúlt év tapasztalataiból, bár szerencsére mi nem jutottunk el erre a szintre.

A járvány egyik mellékhatása volt az elidegenedés. Mindenkit lefoglaltak a saját problémái, és az emberek bizalmatlanná, türelmetlenné váltak, és egyre kevésbé tekintettek egymásra névvel és személyiséggel rendelkező lényekként.:roll:
R. Harbinger
Felhasználó
2021.04.24 08:45
45 vélemény
Pár javaslat az írással kapcsolatban:
Amilyen hamar csak lehet, nevezd el a karaktereket. "Férfi, feleség, katona, néni." Nagyon személytelenek, csak burkok, nem fogják meg az olvasót, nem tud kötődni hozzájuk.
Példa: ha elmegy a postás az utcán, de nem ismered, akkor egyszerűen hidegen hagy, nem figyelsz rá, ellenben ha tudod, Pista bácsinak hívják, máris elengedsz egy köszönést.

A másik, nagyon rövid mondatokat használsz. Kiemelem soronként, hogy jobban látszódjon:
Szomjas volt.
Mostanában mindig érezte.
Mindenki érezte.
Szerencse, hogy közeleg a tél.
Bele se mert gondolni, mi lesz az enyhe időszakban.
Azzal nyugtatta magát, hogy addigra majd vége.
De tényleg vége lesz?
A nyarat nem fogják kibírni így.

Sajnos nem tudtam végigolvasni a művet, mert ezek a hibák nagyon zavaróak voltak számomra. Ezeket próbáld meg javítani, nagyon sokat fog dobni a stílusodon.

Előző oldal