Avatar filmajánló - vélemények

Ugrás a műre


Drah
Felhasználó
2011.06.15 11:29
6 vélemény
Ha lenne benne bármi eredeti ötlet, akkor még tetszene is. Bár a HP-t is utálom, mert egy merő nyúlás az egész, de mégis, abban legalább akad 1-2 saját motívum, ami nem máshonnan lett lopva. Viszont érdekes, hogy rengeteg más filmnél mindenki tud kritizálni és szitkozódni, hogy mekkora tré, hogy csak a látvány számít, ennél meg nem. Pedig itt is csak a látványon van a hangsúly. Semmi máson. Kenyeret és cirkuszt! Ahogy már Nero is megmondta anno. Úgy látszik ez működik is, bár a kenyér rész lassan nem állja meg a helyét. De persze a többségnek mindig igaza van. Ha azt mondják, hogy ez zseniálisan jó film, akkor az. Végül is a szar is jó, hiszen 15 milliárd légy nem tévedhet.
Viszont tény, hogy mérföldkő lett ez a film. Bár a Star Wars a technikai újításai miatt lett az, akárcsak a Mátrix, az Avatar inkább abból a szempontból, hogy hogyan préseljünk ki még többet a birka emberekből. A következő lépés majd a 4D-s mozi lesz, pedig az sem újdonság már. Évek óta van, főleg az USÁ-ban, de Magyarországon is akad 1. Ez az Avataros ájuldozás pedig továbbra is érthetetlen számomra. Mint ahogy az is, hogy miként is használhatták ezt a címet, mikor egy jól ismert rajzfilm sorozat is ezt viseli. Talán ama készítők nem védették le, mint ahogy Romero sem az élő-halott címeit.
Floró
Felhasználó
2010.08.17 22:02
42 vélemény
Az Avatar filmmel nekem szinte csak kellemes élményem van.
Bár ez előzményekhez tartozik, hogy él bennem némi - talán jogos - előítélet az amerikai szupermozikkal kapcsolatban. Ráadásul ezt a filmet nekem kötelező volt megnézni, mert a srácaim ezt az opuszt kérték diáknapra, és sajna kellett az engedélyem hozzá.

De nem bántam meg, hogy leültem a három órát. Én inkább a szituációkat és a filmzenét szoktam szike alá tenni, és gyermeki énemnek nagyon tetszett, mikor a természet visszaütött. Bár el kell ismernem Kapitány igazát, hogy normál esetbe sanszos a vereség, de kell egy népmesei, "a jó mindig győz", elem is, hogy aznap este kellemes élménnyel hajtsam álomra a fejemet.
A zene pedig nagyon eltalált volt. Hozzáillő és érzelemdús. A katartikus részeknél és az egységhatároknál érdemes lehunyni a szemünket, és hagyni, hogy a zene és a szöveg is azt mondja - e, amit a képek sugallnak. Szerintem a csukott szemhéj mögött, lehet, hogy még intenzívebb képek fognak megjelenni.

Előző oldal