Fórum - Tökös-mákos

Kergemarha
Felhasználó
2013.02.07 13:20
20 hozzászólás
áááááááááááááááhhhh ... :(
én úgy értesültem róla még, hogy tavaly nyáron kezdik el, csak másik csatornán fogják leadni, aztán vártam vártam és csak nemjött .. :D
akkor tudom már miért .. ://
De amúgy mangában hányadik fejezettől kezdődik az új sorozat? mmint uye animében 366. részig van meg, szal a mangában az hányadik fejezet? :D
Morzan
Felhasználó
2013.02.07 11:54
16 hozzászólás
Hát igen... én is másnak képzeltem el sok mindent...
A végén az a Sauron másolat :/
Na mind1, így alakult :-)
Am ha jól emlékszem akkor azt mondták, hogy az utolsó fejezetnyi mangát nem fogják megfilmesíteni/meganimésíteni XDD
Kergemarha
Felhasználó
2013.02.06 11:49
20 hozzászólás
Hát én valami heroikus küzdelemre számítottam, hogy pl Murtagh és Eragon vállt vállnak vetve esik Galbatorixnak. Még az is sokkal jobban tetszett volna, ha Galbatorixot emelik olyan szintre, hogy csupán kardforgatással megverné Eragon és Murtaghot egyszerre, de vmi csoda folytán itt nyílna egy esélyük. Meg vmi normális mágikus harc is lehetett volna, ha már ott volt több száz sárkányszív Eragonnal ... -.-"
Nem, a mangát nem olvasom, pedig elakartam kezdeni, csak valahogy sose jött össze, de asszem akkor most belevetem magam a sűrűjébe. :D
Csak jöhetne már animébe, mert azt jobban bírom. :D
Morzan
Felhasználó
2013.02.06 11:03
16 hozzászólás
XDD
Na ezen a befejezésen fog módosítani az a bizonyos novella :-)
Am ezek szerint te nem olvasod a mangát...
mert ugyanis még távolról sincs vége a sorozatnak --> uraharashop ezt az oldalt keresd meg. :D
Am a facebookon volt egy srác aki elkezdte lefordítani a könyvet még a megjelenés előtt. a 17.fejezetig sikerült eljutnia.
És ott tett közzé az egyik fan egy másik rajongó által írt könyvet. fent van az egész a neten egy ideig valamelyik gportálon volt elérhető, de az azóta már bezárt...
Így örültem, hogy ismét találkozhattam ezzel a kis irománnyal mert amikor legutób láttam akkor még csak a fele volt kész :-)
Nem azt mondom, hogy belopta magát a szívembe, mert van benne 1-2 olyan dolog ami miatt csak néztem és fogtam a fejem XD
Minden esetre érdekes kis történet és 1x 2x ellehet olvasni ha unatkozik az ember :-)
Am a csatajelenettől én se szálltam el :/
De legjobban a fordítás zavart. ,,Én kinyírom" és társai... Ja meg állandóan le szabjázta azokat a k*rva KARDOKAT!!! Ahogy pedig Galba kipurcant pff... Jó ez így pont jó lett mivel minden más megoldásnál gyakorlatilag ,,isteni" szintre emelte volna Eragon erejét, de azért kicsit húzhatta volna, vagy valami...:roll:
Kergemarha
Felhasználó
2013.02.05 23:26
20 hozzászólás
Hát én is kb 20-szor elolvastam az első hármat, volt amikor felütöttem találomra és elkezdtem olvasni. :D
A negyediket én annyira vártam már, hogy előrendeléstől kezdve minden hülye módon próbáltam beszerezni a leggyorsabban, és én is marha nagyot csalódtam.
Szerintem a negyedikben Roran-t túlságosan is kiemelte, szinte már nagyobb hős volt, mint Eragon. Meg a végére untam kicsit. Tehetett volna bele jóval több harcot, vagy sokkal nagyobb csatát Galbatorix-szal, mert szerintem az kicsit gáz volt.
Ami meg nagyon dühített, hogy egy rohadt csók sem csattant Arya-val, de a sárkányaik meg már majdhogynem légi szexet mutattak be.... :D
Szóval nagyon nem jött be a 4. része .. ://

Igen, nagyon jó sorozat, csak kár hogy 366-nál vége van .. :/
az összes részt láttam asszem és szerintem kicsit kurtára sikeredett a befejezés, bár azért Renji-t és Kenpachit imádom :D
Morzan
Felhasználó
2013.02.05 22:34
16 hozzászólás
Köszi :D
Hát eddig nem sok mindent raktam fel, csak egy pályázatra beküldött novellámat + az 1.fejezetet, de elég régen írtam meg szegénykémet és így, kicsit véres a torka...
Mondjuk azt, hogy az első három könyvet kb. 20x olvastam el a negyediknél meg annyira türelmetlen voltam amikor kézhez kaptam, hogy egy éjszaka alatt kiolvastam, persze amikor elkezdte oldalakon vezetni a tájleírást és a stb.-t akkor lapoztam egyet, vagy amelyik fejezet nem érdekelt azt egy az egyben kihagytam, de most, hogy vége a vizsgaidőszaknak, végre lesz időm arra, hogy szépen komótosan olvassam el :D
Bár azt azért el kell mondanom, hogy csalódtam... mind a fordításban mind pedig a befejezésben.
Hat éve követem nyomon ezt a sorozatot és "EZT" lökik elém a végén...
Ezért kezdtem bele egy novella lefordításába, amit egy kanadai rajongó írt.
Talán majd ide is felteszem :D
Am látom te is szereted a Bleach-et :DD
Szegény Ichi eléggé ki lett forgatva a sorozatban...
Kergemarha
Felhasználó
2013.02.05 18:42
20 hozzászólás
Morzan, ha érdekel én is fent vagyok deviantart-on. :D
http://kergemarha.deviantart.com/gallery/#
Kergemarha
Felhasználó
2013.02.05 18:07
20 hozzászólás
Gondolom. :-)
Egy olyan kérésem lehetne, hogy most küldtem be ide egy korábbi kezdeményemet, de elcsesztem a műfajt. :S Át lehetne rakni, majd esetleg fantasy/novellák közé? Felragyogó sötétség a címe .. ^^
Ida
Admin
2013.02.05 17:58
922 hozzászólás
Megkaptam a szöveget, de ez bele fog telni pár napba.:-)
Kergemarha
Felhasználó
2013.02.05 17:56
20 hozzászólás
Hát basszus, ez tetszik. :D
Mindazonáltal sokkal többre jutottál ezzel kapcsolatban, mint én. :D
Amúgy már esedékes volt a kérdésem, de mind a 4 könyvet olvastad az Eragonból? :D
Ha időm engedi, akkor elolvasom, amit eddig raktál fel. Énis tudom, hogy itt jóval többet kapok, ha felteszem, csak hát makacs vagyok. :S
Mellesleg minden kritika pozitív, mindenből lehet tanulni. :D
Csak hát nem mindegy, hogy mennyire veszik komolyan. :-)
Morzan
Felhasználó
2013.02.05 16:08
16 hozzászólás
Sziasztok.
Én is mostanában kezdtem el ide feltölteni az én kis irományomat...
És örülök, hogy megtettem, mert az amit néhány haver vagy ismerős mond, az nem ér fel az érdemi kritikával, még ha az előbbi jobban is esik :-)
Térképet magadnak kell csinálnod, bezony ;)
Ami azt illeti én is csináltam egyet amit a deviant-ra töltöttem fel néhány más illusztráció kíséretében :-)
--> http://gosztron.deviantart.com/gallery/?q=map#/d4eos19
Bár most megnézve, elég gyengusz :-?
de sajnos ennyire futotta a rajz tehetségemből :D:-?
Kergemarha
Felhasználó
2013.02.05 13:14
20 hozzászólás
Köszönöm. :-)
Átküldtem. :-)
Ida
Admin
2013.02.05 07:45
922 hozzászólás
Küldd át nyugodtan e-mail-ben.:-)

imblode@vnet.hu
Kergemarha
Felhasználó
2013.02.05 01:04
20 hozzászólás
Hát nemtudom miért, de egyenlőre tartózkodok attól, hogy kirakjam az oldalra. Tudom, hogy nagyon sokat segítene, csak ugye akkor ez be is zár előttem néhány kaput.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy esetleg fészen, vagy e-mail-ben fel lehet-e venni veled a kapcsolatot Ida? Mert azt tudom, hogy az is sokat segítene, ha te mondanál kritikát az eddig megírtakról. :-)
És ha meggondolom magam, akkor még mindig beküldhetem ide, hogy nagyobb körben kaphassak véleményt. :-)
Ida
Admin
2013.02.04 23:30
922 hozzászólás
Sok előnye van annak is, ha feltöltöd az oldalra. Véleményeket, kritikákat kapsz rá, és egy csomó tippet, hol kellene még javítani rajta. Ha magánkiadást tervezel, vagy ingyenes e-book-ot, akkor ebből nem is lesz gond. A kiadók viszont olyan szöveget/regényt szeretnének, amit csak náluk lehet megvásárolni, hiszen ha nem termelnek profitot, akkor bezárhatják a boltot.
Kergemarha
Felhasználó
2013.02.04 20:09
20 hozzászólás
Köszönöm, hogy ezt elmondtad, nem is gondolom, hogy kasszasiker lesz a könyvem, csak magam felé is, egy bizonyos elismerést nyújt, ha látom munkám gyümölcsét.
Igazad van, de hogyha mégis ki szeretném adni, és közben nem foglalkozok másik mű írásával, mert egyszerre szerintem csak egyre kell koncentrálnom, akkor van értelme kitenni ide?
TharBael
Felhasználó
2013.02.04 18:48
79 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

El sem hiszem. Vége a vizsgaidőszaknak. 3 hét alatt a nulláról 13 kurzusból 11-et sikerült teljesítenem. Ezen felül pedig ami fontosabb, végre megint lesz időm írogatni. Remélem még februárban jó pár verset tudok majd beküldeni. Mintha újra életre kelne a lelkem! ^^

Legyen kellemes hetetek ezen szeszélyes időjárásban tobzódó napokban is! :-)
Ida
Admin
2013.02.04 00:24
922 hozzászólás
Ha ki akarod adatni, akkor valóban nem célszerű azt a konkrét szöveget feltenni a netre, mert tényleg nem veszik meg.

Másrészt elsőkönyves, ismeretlen író műveit egyébként sem veszik meg. A könyvek mostanában 3000-3500 Ft körüli összegbe kerülnek. Ha éppen van ennyi nélkülözhető tőkém (amire hónapok óta nem volt példa), akkor azt valami egészen biztosan jó könyvre fogom költeni, sőt kifejezetten olyasmire, ami régóta szerepel a "kívánságlistámon". Esteleg 3-4 könyvet veszek ezen az összegen az antikváriumban.

Ha választanom kell, hogy pl. Agatha Christie, Homérosz, Arthuro Perez-Reverte könyvét vegyem meg, esetleg egy II. világháborús emlékiratot, vagy John Smith első fantasy regényét, akkor nem kérdés, mi lesz a döntésem. Lehet akármilyen élvezetes ez a könyv, a szűkös források miatt nem fogok bizalmat szavazni neki háttérbe szorítva egy bizonyosan jó művet.

Az internetes publikálás kiváló módszer arra, hogy némi ismertségre tegyél szert. Ha az emberek rendszeresen olvashatnak tőled jó írásokat, akkor talán több esély van rá, hogy megveszik majd a nyomtatott könyvedet is.:-)
Kergemarha
Felhasználó
2013.02.03 15:24
20 hozzászólás
Még egy olyat szeretnék kérdezni, hogy térképet lehet valahol neten csinálni a regényhez? Vagy ezt hogyan lehet megoldani? Kézzel?
Kergemarha
Felhasználó
2013.02.03 15:09
20 hozzászólás
Köszönöm. :D
Amúgy most ez még elborult ötlet, de ha ki szeretném majd adni a regényem, ha befejeztem akkor érdemes beküldeni ide előtte? Mármint, ha sikerül kiadni, akkor elvileg meg se vennék, ha innen le tudják szedni, már akit érdekelne.
Vagy rosszul gondolom? :D
Ida
Admin
2013.02.03 09:58
922 hozzászólás
Szerencsére nem olyan vészes.:-D

Új sorba gonolatjellel kezded minden szereplő mondatát.

Ha kijelentő mondatot mond, akkor nem teszel az idézett mondat végére pontot, csak az egész mondat végére. A !-t és a ?-t viszont ki kell tenni.

- Szép idő van - mondta Béla.
- Tényleg? - kérdezte Józsi.
- Ne az én ablakom alatt beszélgessetek, mert aludni szeretnék! - üvöltötte Feri.

Ha a "mondta Béla" mondatrész után még tovább beszél az illető, akkor kiteszel egy újabb gondolatjelet, és folytatólagosan írod a szöveget.

- Szép idő van - mondta Béla. - Arra gondoltam, délután elmegyek horgászni.
- Igazad van - helyeselt Józsi. - Én is veled megyek.

Ezután nem kell minden mondatnál megjelölni, ki beszél éppen, csak ott, ahol ez nem egyértelmű. Két embernél világos, hogy felváltva szólalnak meg, és ezt az olvasó is tudja követni.

- Szép idő van - mondta Béla. - Arra gondoltam, délután elmegyek horgászni.
- Igazad van - helyeselt Józsi. - Én is veled megyek.
- Nagyszerű! Hozol kukoricát a beetetéshez?
- Persze. Van még bőven.
- Akkor ebéd után találkozunk a parton.

Kb. ennyi...:-)
Kergemarha
Felhasználó
2013.02.03 02:03
20 hozzászólás
Szeretnék egy olyan hülye kérdést kérdezni, hogy a párbeszédek írására nincs vmi alapsablon amit jó lenne betartani .. ? :D
Mert párbeszédeket nemtudok írni, béna vagyok benne, pedig jólenne megtanulni minél hamarabb. :D
Vki vmit esetleg tud segíteni? :D
Ida
Admin
2013.01.26 14:00
922 hozzászólás
Végre volt egy kis energián frissíteni.:-D Kevés naponta a rendelkezésre álló 24 óra.:-?
Jimmy Cartwright
Admin
2013.01.19 20:32
499 hozzászólás
"Üdvözlünk, Látogató! Örülünk, hogy ellátogattál hozzánk, (mint 39666. látogató)"
:D:D:D
Ida
Admin
2013.01.12 20:22
922 hozzászólás
Köszönöm a sok türelmet, és elnézést kérek, amiért igen sokat kell várni egy-egy novella felkerülésére. Kissé el vagyok havazva...:-(