Fórum - Tökös-mákos

Xenothep
Felhasználó
2011.12.12 00:45
243 hozzászólás
Van egy ősi receptem, természetesen titkos, de már a fél város tudja, úgyhogy talán eltekinthetek a titoktartástól ezek után.

Valahányszor támad valami vírus, esetleg csak simán meghűltél, netán legyengült az immunrendszered, vagy csak fel akarod dobni a napodat, megiszol ebből az (ősi, és főleg szigorúan titkos recept alapján készült) italból egy bögrével, és garantált a hatás. A hozzávalók egy személyre
- 1 db egész banán (lehetőleg érett. Zöld nem jó. Az még nem is banán)
- 2-3 teáskanál méz (Ízlés szerint, én mindegyikkel szeretem)
- Felmelegített tej

Banánt villával szétnyomkodod, mehet a bögrébe, csurgasd rá a mézet, aztán annyi tejet, ami még belefér, kavard el, és melegen fogyaszd. Nagyon finom, laktató, rostokban, és energiában gazdag, mi kell még?

Fogalmam sincsen, hogy mitől olyan hatásos, de az esetek nagy részében nem tör ki a betegség. Ha este már fáj a torkod, iszol egy ilyet, és reggelre semmi bajod sem lesz.
Ida
Admin
2011.12.11 23:41
922 hozzászólás
Már megint megfáztam, és pocsékul érzem magam.:-(
Xenothep
Felhasználó
2011.12.07 20:58
243 hozzászólás
Oké, meg is osztottam, bár nincs túl sok ismerősöm. Sok sikert kívánok barátodnak. Csinálja meg.
maggoth1
Felhasználó
2011.12.07 20:13
29 hozzászólás
megyek lájkolni :-D
Jimmy Cartwright
Admin
2011.12.07 19:26
499 hozzászólás
Az én napom biztosan nem rontottad el, s bár van egy kis különbség a sugárfertőzés és a leukémia között, ez jelen esetben nem igazán számít, hiszen a cél nemes. Mi több, egy ilyen egyéni kezdeményezés (és remélhetőleg az elkészült film) bizonyosan jótékony hatással lesz a magyar-japán kapcsolatra.

Egy szó, mint száz, részemről támogatom.
TharBael
Felhasználó
2011.12.07 14:12
79 hozzászólás
Elnézést elkeveredtem kicsit, nem pontosan sugárfertőzött hanem leukémiás lányról szól a történet... eléggé kavarognak a godolataim, félig láttam csak át mit is írtam :S mégegyszer bocsánat.
TharBael
Felhasználó
2011.12.07 14:01
79 hozzászólás
Szeretnék némi segítséget kérni azoktól, akiknek tetszik az ötlet.

Jóbarátomnak van egy álma...filmet akar készíteni a Szadako Élni Akar című könyvből, mely egy hiroshimában sugárfertőzést kapott kislányról szól -igaz történet- aki betegsége alatt ezer papírdarut akart meghajtogatni. Van ugyan is egy hagyomány vagy hiedelem arrafelé, miszerint aki ezer darvat meghajt, teljesül egy kívánsága. Ő meg akart gyógyulni.

A valós adatok alapján valahol hatszáz daru körül tartott, mikor végül elhunyt.

Barátom filmjében meghajtásra kerül az ezer, bár az ezrediket maga a halál hajtja meg, mikor eljön a lányért.
Egy nescafé-s pályázat most amolyan "minél több lájk annál jobban nyersz" módon lehetőséget ad hogy a srác egymilliót nyerjen ennek az álmának megvalósítására. Eddig is csak saját zsebből gazdálkodott, de most rákattant.

Akit érdekel és szeretne minket ebben -mindenféle pénzügyi és személyes adat nélkül - támogatni\segíteni, annak kérem nyomjon egy szavazatot a lenti linken.

Nem sok, de neki elég nagyot jelent. A filmforgatás végére Ő maga is meg akar ezer darvat hajtogatni, melyeket majd vagy elküld, vagy elutazva maga helyez el a lány emlékművénél.

itt pedig a link:
http://nescafe3in1-effekt.hu/projekt/7bc070ddbb

Nagyon szépen köszönöm, nem szokásom "körlevél" és társai téren tönkretenni mások napját, de ennek most személyes vonzata van és elég érdekes is a téma szerintem.
További szép napot Nektek! :-)
Ida
Admin
2011.12.06 23:53
922 hozzászólás
Már ki is töltöttem.:-)
Kapitány
Fejlesztõ
2011.12.06 21:04
560 hozzászólás
TharBael
Felhasználó
2011.11.30 22:54
79 hozzászólás
Most olvastam, hogy elhunyt a Kisvakond atyja... szomorú hogy a nagyok így elmennek, de ez a dolgok rendje. Gyermekkorom nagy karakterét alkotta meg. Meg is néztem pár részt :-)

Jó éjt mindenkinek!
Jimmy Cartwright
Admin
2011.11.24 22:27
499 hozzászólás
Mocsári Lidércek vs. Robotok chapter too many...

"!%=%(Ö"%/+=(/=()!+/+!%/=!%(%=(Ö+%/=!=(

Mocsári Lidércek WINS!

:D:D:D:D:D
Xenothep
Felhasználó
2011.11.24 22:06
243 hozzászólás
Én olvastam. Történetesen én érdeklődtem, hogy Lem-nek jelent-e meg még műve magyar kiadásban a két ismerten kívül, amire te válaszoltál, aztán még valaki hozzáfűzte nemrég, hogy igen, jelentettek meg azóta. Tartalmilag, körülbelül :-)
Kapitány
Fejlesztõ
2011.11.24 21:22
560 hozzászólás
Köszi, Xenothep, hogy szóltál, mostanában ritkán járok a másik oldalon... Ki is takarítottam a robotok után az adatbázisban, és persze sikeresen kitöröltem az utóbbi hónapokban érkezett egyetlen értékes hozzászólást is, anélkül, hogy elolvastam volna :-|
Xenothep
Felhasználó
2011.11.24 20:17
243 hozzászólás
Jelzem ismét az illetékes Fő Lidérc felé, hogy Ó mocsarunkat ellepték a zombi robotok! Hozzászólnak, ha kell, ha nem.
Norton
Felhasználó
2011.11.22 09:05
146 hozzászólás
Felmerül egy másik kérdés is: nem Kovács Pista biciklijét vitted el véletlenül?:-)
Ida
Admin
2011.11.22 07:03
922 hozzászólás
Szerencsére roppant hanyag voltam, és csak a kerékre raktam rá a zárat, még a vázhoz sem volt rögzítve, így legalább lehetett vele mozogni. Magát a biciklizárat fűrészeltük el, és semmilyen formában nem rongáltuk meg a köztulajdont.:-)
Xenothep
Felhasználó
2011.11.21 22:04
243 hozzászólás
Ida, adódik a kérdés, hogy a kereket zártad a vázhoz, vagy a vázat egy oszlophoz? :shock:

Nagyon fontos kérdés. Mert ha az utóbbi eset áll fenn, akkor most minimum gazdagabb vagy egy oszloppal, Homoergasternek pedig atom izom láza van.
Ida
Admin
2011.11.21 20:57
922 hozzászólás
Ma délután gyorsan el akartam intézni pár dolgot, ezért biciklire ültem, hogy haladjak. A gumi lapos volt, a kezem lefagyott, de sebaj, csak elértem a postáig és lezártam a biciklimet (illetve anyukám biciklijét, mert az enyémen lyukas a belső, és azt is ki kellene cserélni). Amikor végeztem a csekkek befizetésével, a zár nem akart kinyílni, ezért minden más célpontot gyalog közelíettem meg, majd újra próbálkoztam, de akkor sem sikerült leszedni. Ezért félig tolva, félig cipelve a járművet elindultam hazafelé. Szerencsére Homoergaster a közelben volt, és egy fémfűrésszel megoldotta a problémát.:-D
Mab Tee
Felhasználó
2011.11.17 17:41
189 hozzászólás
Jimmy: Köszi. :-)
Jimmy Cartwright
Admin
2011.11.17 13:23
499 hozzászólás
Mab Tee: Éppen ezért írtam a kopirájt jogokról. ;)
Egyébként boldog születésnapot neked! :-)

Norton, bel corma: brilliáns az éleslátásotok! :D
bel corma
Felhasználó
2011.11.17 10:17
322 hozzászólás
Egy szó: Társadalmi felelősségvállalás! (Bocs, ez kettő!) Ez most nagyon divatos szlogen. Az én olvasatomban ez annyit jelent, hogy állam bácsi helyett mindenki oldja meg a saját problémáját úgy, ahogy tudja. (Nem mintha eddig nem ezt tettük volna...) :-D
Norton
Felhasználó
2011.11.17 09:57
146 hozzászólás
Én nem tudom, hogy egy kis adózás miatt, miért olyan rosszkedvűek az emberek. Sajnos szarban a haza (vagy ezer éve), és meg kell fizetni az árát! Ennyi. Én nem csak az ebadót, de az emberadót is bevezetném. Másképp miből lesz szeretett vezéreinknek pénze? A prolik állandóan csak siránkoznak: nem tudják kifizetni a villanyszámlát, meg rossz a termosztát. Ugyan már! A komoly problémák nem itt kezdődnek, kérem. Akkor van baj, amikor valamelyik politikus megveszi a legújabb plazmatévét, és nem fér be az ajtón, ezért bontani kell a falat. Na, az már gond! Vagy úszómedencét raknak a villa tetejére és beázik a plafon. Előfordulhat az is, hogy a limuzin olyan hosszú, hogy nem tudnak vele befordulni egy szűkebb utcára. Na, olyankor kell kiszélesíttetni az utcát az önkormányzat által. Az az ideg, kérem, nem a cián! Ezeket a dolgokat meg kellene értenie mindenkinek! Miért csak én érzem át vezéreink nehézségeit? Komolyan mondom, gyűjtést fogok rendezni a méltatlanul alábecsült politikusok és termosztátszerelők javára. A szívem szakad meg értük néha. Tolerancia, barátaim! Emberség és tolerancia. Sajnos ez már kihalt ebből az egyszerű népből. Pedig ez lenne a fontos!:-D
Mab Tee
Felhasználó
2011.11.17 09:17
189 hozzászólás
No, akkor én Guru vagyok! Ide a pénzt! :D:D:D

Jimmy, ezt a bejegyzést gyorsan eltávolítanám a fórumról, mert az Állami Szervek el fogják lopni az ötleteidet. :D
Jimmy Cartwright
Admin
2011.11.17 01:05
499 hozzászólás
Ma Sír Adó

Ma megindult a fantáziám és az ebadó mintájára kiötlöttem néhány új, hasonlóan teljesen értelmetlen és remélhetőleg minden logikát nélkülöző adófajtát. A kopirájtjogok természetesen engem illetnek.

Első Alapkoncepció: adóztassuk meg a közlekedés (majdnem) minden résztvevőjét

Lábbeliadó
Aki rendszeresen papucsban közlekedik az utcán, az köteles évi 50 ezer forintot adózni.
Aki rendszeresen szandálban közlekedik az utcán, az köteles évi 40 ezer forintot adózni.
Aki rendszeresen papucsban vagy szandálban és zokniban(!) közlekedik az utcán, az köteles a fenti összegek dupláját adózni, amely összeggel a látvány miatt pszichikailag sérült járókelők rehabilitációját segítjük elő.
Aki rendszeresen kínai edzőcipőben közlekedik az utcán, az köteles évi 100 ezer forintot adózni, mivel tettével nem a magyar gazdaság, a magyar cipőipar fennmaradását, fejlődését segíti elő.
Aki rendszeresen márkás edzőcipőben közlekedik az utcán, az köteles évi 25 ezer forintot adózni.
Aki rendszeresen csizmában, hótaposóban közlekedik az utcán, az köteles évi 15 ezer forintot adózni.
Aki rendszeresen bakancsban közlekedik az utcán, az biztosan masírozó rendbontó, ezért havi 100 ezer forintot kell neki adózni, masíradó címen, plusz a helyi szervek heti egy napra javító-nevelő matematikaórára viszik.
A fentiek alól a Csizmás Kandúr természetesen kivételt képez, mert ő nemzeti kincs.

Kerékpáradó
Aki rendszeresen teljesen átlagos női, illetve férfikerékpáron közlekedik, az köteles évi 5 ezer forintot fizetni.
Aki rendszeresen montenbájkon közlekedik, az köteles évi 20 ezer forintot fizetni.
Aki rendszeresen versenykerón közlekedik, az köteles évi 30 ezer forintot fizetni.
Aki rendszeresen BMX-en, ill. egyéb sportkerékpáron közlekedik, az köteles évi 100 ezer forintot fizetni.

Gépjárműadó
...ja ők már megkapták a magukét. Duplán. Sőt!

Légiközlekedési adó
A légiközlekedésben saját jogon részt vevőknek (saját helikopterrel, repülőgéppel, űrhajóval rendelkezőknek) nem kell adót fizetni, mivel ők nyilvánvalóan tisztes honpolgárok, s közlekedési módjukkal nem zavarják a tömegközlekedést, illetve nem járulnak hozzá dugók kialakulásához.

Vízi közlekedési adó
Az evezős csónakkal közlekedők kötelesek évi 80 ezer forintot fizetni.
A motoros csónakkal közlekedők kötelesek évi 60 ezer forintot fizetni.
Az kisebb, önjáró hajókkal közlekedők kötelesek évi 40 ezer forintot fizetni.
Az nagyobb önjáró hajókkal közlekedők kötelesek évi 20 ezer forintot fizetni.
A yahtok, utasszállító, nagy folyami, illetve tenger- és óceánjáró hajók, víz alatti járművek tulajdonosai mentesülnek az adófizetés alól.

Hibridadó
Aki bármely olyan járművel közlekedik, amely legalább két közegben képes közlekedni (pl: víz-szárazföld, szárazföld-levegő), az köteles évente 200 ezer forintot fizetni.

Egyéb közlekedési módok
Aki mezítláb, lebegve, seprűnyélen, porszívón, repülő varázsszőnyegen, állami tulajdonú gépjárművön, vagy bármely, a normálistól eltérő módon közlekedik, az Gurunak minősül, és a fent felsorolt adókból befolyt összeg mindenkori 25 százaléka egyenlő mértékben szétosztásra kerül közöttük.

Folytatása következik, amelyben az utcai viselet kerül górcső alá, lásd: van rajta sapka, avagy nincsen.
Jimmy Cartwright
Admin
2011.11.15 23:58
499 hozzászólás
Igazán nincs mit Xen, sőt, valahol örülök, hogy megosztottad velünk, mi több, örülök, hogy volt hol és kivel megosztanod. Csak kicsit mindig elkeserítő, ha szembesül az ember az efféle problémákkal.

Pl.: Alig egy hete tudtam meg, hogy az egyik régi-régi (közel negyed évszázados) barátom lassacskán túl van a válóperén. Én meg csak néztem bambán, hogy mi a f* történt, mikor közölte velem is. Két szép kislány, rendes, értelmes, dolgos feleség - no persze a "férjuram" se volt rest sose megfogni a dolog végit -, szépen rendbetett(ek) egy régi parasztházat, igazi otthont varázsoltak belőle... Tőlem meg állandóan azt kérdezik, mikor nősülök már... (Szoktam gondolni - afféle liberális módra - hogy majd ha két anyám lesz... esetleg két apám, ami nagyságrendekkel valószínűtlenebb, mert az az egy se volt igazán sose.)

El van ez itt cseszve minden szinten, és bár elkeserít, hogy "itthon" is ilyeneket kell olvasnom, mégis azt gondolom, hogy az (akár tudatos) önpusztítás helyett inkább létrehozok valamit, már csak önös büszkeségből is, hogy a végelszámolásnál elmondhassam: "utat mutattam", "jobbá tettem", "mosolyt csaltam", "könnyet fakasztottam", "igen, én "megtettem". (Ide azt akartam írni, hogy "Szarból várat?", de rájöttem, hogy a (nem csak) saját mocsaram azért mégse degradálom le ennyire, szóval inkább úgy fogalmazok, hogy...)

Egy kis akarással, egy csipetnyi önbizalommal, némi vállveregetéssel, hajszálnyi lelkesedéssel bizony a semmiből is létre lehet hozni egy egész komoly közösséget megmozgató dolgot. Pár eszement ötlettel megspékelve pedig még... :-) Ehh...

Köszönjük, hogy a Lidércfény Lelkisegély Szolgálatot választotta! ;)