Mocskos péntek

Szépirodalom / Novellák (524 katt) Tad Rayder
  2018.01.16.

Mindig úgy volt, s úgy is marad. Hangzott a válasz Eric Tausend szájából amikor apámmal arról vitatkoztak, hogy a kormány milyen jól csinálja a dolgát. Persze ez emberfüggő volt mert mindenkinek más volt a véleménye. De ez így is volt jó .
Eric egy régimódi parasztgazda volt, akinek soha nem tetszett semmi, főleg nem az ahogy az országot irányítják. Mindig ráfázott az áremelésekre és azon sopánkodott, hogy az állatainak már lassan nem lesz mit enni. Na erre rágott be aztán apám és csak ennyit mondott. "Tudod mit ? Akkor visitozzál mikor neked nem lesz mit enned. De addig amíg minden nap megveszed a két kilogramm kenyeret meg a rúd szalámit, addig úgy gondolom akárki vezeti ezt az országot neked még mindig jó világod van. "
Hirtelen Erick elhallgatott és fortyogó dühvel elrohant mint akit puskából lőttek ki. Azóta az eset óta apámmal nincsenek beszélő viszonyba, de mi tagadás apámnak nem is hiányzik. Mivel nem lakunk messze egymástól de még sem annyira közel, Millwall lakói arról kezdtek el beszélni, hogy Erick annyira berágott az egész gazdaságát felszámolta baromfistól mindenestől. S ennek tetejében még azt hangoztatja, hogy apám tehet az egészről hogy nincs neki semmije. Pontosabban nem maradt neki semmije. Úgy vonult be a történelembe az ő szavajárásával élve, hogy "mocskos péntek" az a nap amikor az Úr elvesz mindent az embertől.
Írta: Németh Balázs
Sümeg 2017.12.29. Péntek.

Előző oldal Tad Rayder
Vélemények a műről (eddig 1 db)