Pista bácsi találkozása a Földönkívüli Bérgyilkossal

Neoprimitív / Pista bácsi (1365 katt) Kapitány
  2015.12.17.

A mű megjelent a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2016/3 számában.

Egy napon Pista bácsi éppen ladikjában üldögélve pecázott kint a tavon, amikor hirtelen meglátott egy hosszú tüzes fénycsóvát az égen, amely éppen a tó felé tartott. Néhány pillanattal később a fényes repülő tárgy nagy csobbanással becsapódott a vízbe.

– Na ennyit a mai horgászásról, ez most biztosan elijesztette a halakat – gondolta Pista bácsi.

Hősünk persze nem adta fel rögtön a napi halfogásról szőtt álmait, így hát tovább üldögélt a csónakban, várva a kapást. A halak sajnos nem jöttek, valószínűleg tényleg megijedtek a szokatlan becsapódástól. Pár perc elteltével aztán váratlan dolog történt: megmozdult a ladik, és Pista bácsi azt látta, hogy az úszó alkalmatosság szélébe ott kapaszkodik a baltaarcú Földönkívüli Bérgyilkos. Pista bácsi alapvetően jólelkű ember volt, ezért kezét nyújtotta az ismeretlennek, és besegítette a csónakba.

– Köszönöm a segítséget – mondta a Földönkívüli Bérgyilkos (a továbbiakban FKBGY).
– Nagyon szívesen – válaszolta Pista bácsi.
– Megtenné, kérem, hogy kievez velem a partra? – kérdezte FKBGY. – Az egyik ismerősöm valószínűleg már vár rám a parton.
– Természetesen – válaszolta Pista bácsi, majd összeszedte horgászfelszerelését, és elkezdett evezni a part felé.

A parton már valóban ott állt egy hosszú kabátos ember, cigarettával a kezében. Amikor meglátta a tavon közeledő Pista bácsit és FKBGY-t, integetni kezdett feléjük. Pista bácsi a parthoz kormányozta a ladikot, majd így szólt:

– Megérkeztünk, és úgy látom, hogy a barátja is itt van.
– Köszönöm a segítségét! – válaszolta FKBGY, és kiszállt a csónakból.
– Nincs mit, örülök, hogy segíthettem! – válaszolta Pista bácsi.

FKBGY ezután kilépett a partra, üdvözölte cigarettázó ismerősét, majd beszálltak egy nagy fekete autóba, és elhajtottak. Pista bácsi pedig visszaevezett a tóra, és folytatta a horgászatot.

Így történt Pista bácsi találkozása a Földönkívüli Bérgyilkossal.

Előző oldal Kapitány
Vélemények a műről (eddig 5 db)