Ai no seinou - A szerelem nevében II.

Fantasy / Novellák (698 katt) angyalka146
  2015.07.29.

Kedves Naplóm!

Tegnap éjjel egy jégdémon támadt meg minket. Különleges ereje volt, képes volt megfagyasztani mindent maga körül. Eddig csak olyanokkal küzdöttem, akik hideget árasztottak maguk körül, s ettől úgy éreztem, megfagy a lelkem. Ez erősebb volt a többieknél. Kai tűzmágiával győzte le. Én csak fénymágiát vagyok képes használni – a legtöbbször az is segít, de az erősebb ellenfelekkel nem tudok mit kezdeni.

A harc után Kai megkért, sétáljak vele egyet az Éden Kertjében. Először fel sem fogtam, mire kér, de ő csak finoman rátette jobb kezét az enyémre és máris egy csodás, tejjel-mézzel folyó, színes virágokkal, óriás fákkal és aranyszínű pillangókkal teli helyen találtam magam. Nem, nem hazudok. Tényleg így nézett ki! Csak ámultam. A kertet csodás, fűszeres illatok lengték be – de nem olyan émelyítőek, mint az asztrális térben –, és a fény, ami bejárt mindent, megmelengette az én lelkemet is. Leültünk egy tó partjára, melyben boldogan fickándoztak a halak. Kai sokáig nézte a víztükröt, majd felém fordult és azt kérdezte:

- Tudod, hol vagyunk?
- Azt mondtad, az Éden Kertjében.
- Nem ismered fel a helyet?
- Nem.
- Emlékszel valamire másnap a harcokból?
- Persze – mosolyodtam el -, de tudom, ez csak egy álom. Minden este boldogan fekszek le aludni, mert tudom, hogy veled fogok álmodni. A démonok néha megijesztenek, de hiszek az erőmben és te is ott vagy: tudom, nem győzhetnek le.
- Tehát úgy gondolod, álmodsz?
- Igen – elbizonytalanodtam. – Vagy ez valóságos lenne?

Nem válaszolt semmit, szemeivel búsan nézett. Megsimogatta az arcom, s felébredtem. Tudom, őrült vagyok! De amit neki mondtam, igaz! Ha csak rá gondolok, melegség önti el a szívem! Azt hiszem, szerelmes vagyok belé. De ez lehetetlen! Hogyan szerethetnék olyat, akit csak álmaimban ismerek?!

***

- A szerelem nevében tisztulj meg! – kiáltottam a könnyeimmel küszködve, és kilőttem magamból az arany fénysugarat. Az körbefogta Kai-t és egy utolsó, szomorú pillantást vetve felém eltűnt a fényben.

Zokogva ébredtem, a párnám egészen elázott. Megöltem a szerelmem! De meg kellett tennem, hiszen ő is démon volt!

***

Kedves Naplóm!

Amióta végeztem Kai-val, nem találom a helyem. Üresnek érzem magam, kedvetlennek. Nem érdekel semmi sem. Csak a halál. Szeretnék véget vetni az életemnek. Éppen ezért öngyilkos leszek.

Előző oldal angyalka146
Vélemények a műről (eddig 2 db)