Pista bácsi találkozása Gyurcsány Ferenccel

Neoprimitív / Pista bácsi (1812 katt) Kapitány
  2014.03.05.

A mű megjelent a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2014/3 számában.

Egy napon Pista bácsi vidáman kerékpározott az úton, éppen a boltba tartott, hogy elintézze a szokásos napi bevásárlást. Egyszer aztán hirtelen, minden különösebb előjel nélkül leeresztett a bicikli kereke. Pista bácsi leszállt járművéről, és szemügyre vette az említett alkatrészt. Apró, tüskés bogyókat látott a gumiba ágyazódva, láthatóan ezek okozták a meghibásodást.

- Már megint a királydinnye! - mondta dühösen Pista bácsi. - Nem igaz, hogy nem tudják eltakarítani innen ezt az átkozott növényt!

Pista bácsi tudta, hogy ezek a kellemetlen, minden irányba meredező hegyes tüskékkel borított bogyócskák még az új kerékpárgumit is képesek teljesen tönkretenni. Mivel látta, hogy ott, helyben nem lesz képes megoldani a királydinnye okozta problémát, ezért – magában morgolódva – hazatolta biciklijét (szerencse a szerencsétlenségben, hogy még csak néhány percnyi távolságra jutott a házától). Mikor hazaért – mivel otthon nem volt tartalék gumi – felhívta régi ismerősét, Niga Józsit, aki egy kerékpárüzletet üzemeltetett, hogy legyen szíves, és hozzon egy új gumit.

------------------------------------------

Az olvasó joggal kérdezheti, hogy hol van Gyurcsány Ferenc? Valószínűleg Budapesten. Vagy az is lehet, hogy – mivel közelednek a választások – éppen a simagöröngyösi kultúrházban beszélget a helyiekkel („Ha mi kerülünk kormányra, akkor visszaállítjuk a demokráciát, és nem lesz több zombiapokalipszis!” Persze MI tudjuk, hogy ez az ígéret annyira betartható, mint mondjuk a vezetékes sör). Vagy mittudomén. A lényeg az, hogy egy hatásvadász címet szerettem volna adni ennek a rövid irománynak, hogy minél többen kattintsanak rá.

Előző oldal Kapitány
Vélemények a műről (eddig 7 db)